+36 20 480 3919 info@dobosltd.hu

Rólunk

A Dobos Elektronikai Kft. 1991-es alapítása óta folyamatosan fejleszti méréstechnikai tartozékait, kiegészítőit, villamos fogyasztásmérőkkel kapcsolatos szabályzó, valamint hitelesítő illetve lokális és távleolvasó, telemetriai berendezéseit.

Fő profilunk a villamos fogyasztásméréshez kapcsolódó különböző hardver és szoftver termékek, illetve rendszerek és szolgáltatások fejlesztése és forgalmazása.

Termékeink közt megtalálhatóak az illegális vételezést akadályozó, illetve detektáló eszközök is. Célunk a megrendelőink és partnereink igényeinek teljes mértékű kiszolgálása olyan innovatív, tartós és hasznos megoldásokkal, melyek hosszútávon szolgálják partnereink céljait és érdekeit.

Termékeink közt szerepel az országszerte tömegesen alkalmazott UNICONTACT SmartModemcsalád, illetve a terepi mobil munkavégzést támogató MOBIDUS alkalmazáscsomag. A terepi munkavégzést a szoftveres oldal mellett hardver oldalról is támogatjuk ipari kéziterminálok forgalmazásával, szervizelésével, illetve flottakezelési szolgáltatással.

Vállalkozásunk 2012 óta a moldáviai székhelyű ADD Grup mérőgyártó magyarországi partnere. Ezen kívül számos víz-, gáz- és hőmennyiség mérőket gyártó és forgalmazó vállalattal állunk partneri kapcsolatban. 

Az EoN oszlopfői mérések projekt keretében több ezer villamos fogyasztásmérő napi szintű leolvasását és adatainak távoli elérését biztosítjuk  közel  100%-os leolvasási hatásfokkal.

Saját irodaházainkban folyamatosan telepítjük, teszteljük és  fejlesztjük a legmodernebb termékeinket és a kapcsolódó szolgáltatásainkat. A megrendelők részére így minden esetben kiforrott, többszörösen tesztelt megoldásokat tudunk biztosítani a legmodernebb eszközökkel, akár egyedi igények esetén is.

Dobos Elektronikai Kft.
1094 Budapest Tűzoltó u.59.
GYIK

Almérők kötelezettsége 2018-tól. Az energetikai szakreferens igénybevételének kötelezettségét szabályozó 2015. évi LVII. törvény az energiahatékonyságról (Ehat. tv.) 2018. január 1-től hatályos módosítása az energetikai szakreferens igénybevételét megszabó 21/B. §19 (1) bekezdése kiegészül egy b) ponttal, ami szerint “az energetikai szakreferens igénybevételére kötelezett cégnek meghatározott berendezések, technológiai folyamatok vonatkozásában az energetikai folyamatok, megtakarítások nyomon követése érdekében almérőt kell felszerelnie.”

A felszerelt almérők adatait később a szakreferens nyilvántartja, és azokról a szokásos havi jelentésben számot ad a vállalkozás számára. Ennyi a jelenleg rendelkezésre álló információ. Arról, hogy milyen berendezéseket és technológiai folyamatokat kell almérővel kötelezően mérni, a törvény szerint a MEKH (Energetikai Hivatal) rendelkezik az erről kiadott rendeletben.

Ezt a rendeletet még nem adta ki a Hivatal, tehát ezekről a feltételekről, illetve az almérők technikai paramétereiről nem áll rendelkezésre információ. Mindazonáltal nem árt tájékozódni a rendelkezésre álló lehetőségekről, hiszen a kínálat bőséges mind az almérő működési technikáját, mind az adatátvitel mikéntjét nézve (adattárolós vagy adattovábbítóval rendelkezik rádión vagy más megoldással). Ezzel elérhető, hogy a rendelet megjelentével ne érjen bennünket meglepetés, illetve a megfelelésen túl az almérők egy megfelelő energiamonitoring rendszerbe kapcsolódva tényleges hasznos információval szolgáljanak az energiafogyasztás megértéséhez és azon túl energiamegtakarítási lehetőségek feltárásához.