Eszközeink

Eszközeink

TELMET PRO RENDSZER

Cégünk büszkén mutatja be a TELMET PRO almérési rendszert, melyet saját fejlesztésű innovációként hoztunk létre. Ez a rendszer nem csupán egy egyszerű mérőeszköz, hanem egy teljes körű megoldás, amely lehetővé teszi a mérők naprakész mérési adatainak gyűjtését, tárolását és elemzését, valamint azok széles körű megjelenítését és leolvasását különböző webes platformokon keresztül.

A TELMET PRO adatgyűjtő rendszerünk képes az összes fogyasztásmérőből kinyerhető adat begyűjtésére és megjelenítésére, függetlenül attól, hogy villamos energiáról, vízről, gázról vagy hőmennyiségről van szó. Ezáltal ügyfeleink teljes körű képet kaphatnak az energiafelhasználásról és egyéb fogyasztásokról, lehetővé téve számukra a hatékony energiafelhasználás tervezését és megvalósítását.

Az integrált rendszerünkbe könnyedén be tudunk illeszteni más gyártóktól származó mérőeszközöket is, így akár már meglévő mérési struktúrákhoz is kihasználhatjuk a TELMET PRO előnyeit. Ezáltal ügyfeleinknek nem kell teljesen új rendszert kiépíteniük az optimális mérési és adatgyűjtési megoldások eléréséhez.

A TELMET PRO nemcsak a gyűjtött adatok tárolását és megjelenítését teszi lehetővé, hanem kompatibilis más vállalatirányítási és számlázási rendszerekkel is, például a SAP-val. Ezáltal a rendszerünk nem csupán az energiafelhasználás monitorozására szolgál, hanem könnyedén integrálható a vállalatok teljes informatikai környezetébe is, hozzájárulva a hatékonyabb üzemeltetéshez és döntéshozatalhoz.

Eszközeink

IR OFFLINE VILLAMOSENERGIA MÉRÉSI CSOMAG

Ez egy egyedülálló csomag, amely lehetővé teszi Partnereink számára, hogy mérni tudják berendezéseik energiafogyasztását. A mérőrendszereink bevezetésével ügyfeleink optimalizálhatják energiafelhasználásukat vagy megfelelhetnek törvényi kötelező mérési szabályozásoknak.

A mérőórák és az áramváltók telepítését a Megrendelő végzi saját munkavállalóval vagy alvállalkozóval.

A mérő maximum 42 napig tárolja az adatokat. Mivel csak ennyi adatot tud tárolni, ezért ajánlatos 30 naponta leolvasni.

A termék a következő elemekből áll:

Ezen mérőórák „B” pontossági osztályú, MID tanúsított mérők, ennek megfelelően alkalmasak joghatással járó mérésekben történő alkalmazásra.

Például alkalmasak továbbadott villamos energia elszámolására, ugyanakkor maximálisan kielégítik a szakreferensi alméréssel kapcsolatban a 1/2020 (I.16.) MEKH rendelet előírásait, valamint annak módosításába foglalt 43/2016 (XI.23.) NGM rendelet által támasztott tanúsítási követelményeket.

A mérőórák megfelelnek minden szabványi előírásnak és paraméternek. A mérők az összes villamos paramétert képesek mérni.

A mérések kialakítása áramváltós mérővel, valamint áramváltóval és új mérőhely kivitelezésével történhet. Az általunk opcionálisan megajánlott áramváltók bontható áramváltók, vagy RIK típusú Rogowski tekercses, könnyen felszerelhető, rugalmas, bontható áramváltók. Univerzális eszköz révén, bárhova könnyen és gyorsan felszerelhető, az áram áttétele állítható az aktuális igényeknek megfelelően.

Külön igény esetén lehetőség van hiteles áramváltó használatára is.

A mérési adatok kiolvasása lokálisan történik egy PC szoftver-, valamint egy infraportos optikai/USB fejes kiolvasó egység segítségével. Az optikai fejet a mérőre illesztve egy hordozható számítógépről indítható a kiolvasás. A kiolvasott adatokat a program táblázatos formában megjeleníti, valamint kiexportálható csv és xls formátumba további adatfeldolgozás céljából.

A megajánlott szoftver időkorlát nélküli licence-vel rendelkezik és bármennyi (általunk forgalmazott) mérőóra kiolvasható vele.

Felkeltettük érdeklődését?
Induljon velünk az energiamegtakarítás útján! Induljon velünk az energiamegtakarítás útján!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy mérési technológiáinkkal támogathassuk vállalatát!

Eszközeink

MÉRŐESZKÖZEINK

Az alábbiakban bemutatjuk mérőeszközeinket, amelyek segítségével állunk rendelkezésére mérési és adatszolgáltatási területeken. 

Villamos fogyasztásmérők

FINECO EM 787 DIR

3 fázisú direkt
fogyasztásmérő.

FINECO EM CT

3 fázisú áramváltós fogyasztásmérő.

SATEC EM133 CT

3 fázisú áramváltós fogyasztásmérő.

TELMET OMD

Saját fejlesztésű fogyasztásmérő eszköz.

Egyéb mérőeszközök

Az általunk használt hőmennyiségmérő berendezések kétféle adatgyűjtést tesznek lehetővé. Egyrészt MODBUS RTU kommunikáció képes berendezéseinkkel képesek vagyunk a mérőberendezés összes mért adatát gyűjteni (pl, szállított energia, térfogatáram, előremenő-visszatérő hőmérséklet, stb.).

A költséghatékonyabb kialakításnál az adott eszköz impulzuskimenetét használjuk, amely a szállított energiával arányos impulzusokat bocsát ki, amelyet az impulzusgyűjtős kommunikációs eszközeink valamelyikével gyűjtünk és továbbítunk a TELMET PRO-felé.

Ezzel a kétféle adatgyűjtési módszerrel meglévő eszközöket is rendszerbe tudunk illeszteni, így nem feltétlenül van szükség a végponti eszközök cseréjére.

Vízmérőkből többféle típust használunk az Ügyfél igényeinek megfelelően. Az adatgyűjtést a mérő impulzuskimenetét használva valósítjuk meg, amely a szállított térfogattal arányos impulzusokat bocsát ki, amelyet az impulzusgyűjtős kommunikációs eszközeink valamelyikével gyűjtünk és továbbítunk a TELMET PRO-felé.

Ezzel az adatgyűjtési módszerrel impulzuskimenettel rendelkező meglévő eszközöket is rendszerbe tudunk illeszteni, így nem feltétlenül van szükség a végponti eszközök cseréjére.

Gázmérőkből többféle típust használunk az Ügyfél igényeinek megfelelően. Az adatgyűjtést a mérő impulzuskimenetét használva valósítjuk meg, amely a szállított térfogattal arányos impulzusokat bocsát ki, amelyet az impulzusgyűjtős kommunikációs eszközeink valamelyikével gyűjtünk és továbbítunk a TELMET PRO-felé. Ezzel az adatgyűjtési módszerrel impulzuskimenettel rendelkező meglévő eszközöket is rendszerbe tudunk illeszteni, így nem feltétlenül van szükség a végponti eszközök cseréjére.

Az F2X16 sorozatú IP MODEM egy mobil terminál eszköz, amely nyilvános mobilhálózaton keresztül biztosítja az adatátvitelt.

Nagy teljesítményű ipari 32 bites CPU-t és beágyazott valós idejű operációs rendszert alkalmaz. Támogatja az RS232 és az RS485 portot, amellyel kényelmesen és transzparens módon csatlakoztathat egy eszközt mobilhálózathoz, lehetővé téve, hogy alapkonfigurációval csatlakozzon meglévő soros eszközeihez. Az eszköz alacsony energiafogyasztású, az áramfelvétel alacsonyabb, mint 5mA, 12VDC.

Széles körben használják az M2M területeken, mint például az intelligens közlekedés, intelligens hálózat, ipari automatizálás, telemetria, pénzügy, POS, vízellátás, környezetvédelem, posta, időjárás és így tovább.

Az ATC-1200 eszköz egy nagy integráltságú TCP/IP<-RS232/422/485 konverter.

Olyan mérési pontokon ideális választás, ahol a végponti mérésekhez közel van lehetőség a LAN hálózatra csatlakozni. Használatával elkerülhetőek a rádiófrekvenciás zavarok és nagyobb adatátviteli sebességet is el lehet érni.

 

 

 

A fáziskiesés detektáló egység, egy olyan eszköz, amely emberi felügyelet nélkül képes detektálni mindhárom fázisfeszültséget a berendezések folyamatos működése érdekében. A fáziskiesés detektáló egység képes autonóm módon – háttér adatgyűjtő rendszer nélkül – fáziskiesést detektálni és ezeket a feszültség kieséseket 10 előre beállított telefonszámra SMS formájában elküldeni. A fáziskiesés detektáló egység integráns részét képezi a TELMET PRO mérésadatgyűjtő rendszernek így a hőmérsékleti adatok közvetlenül a TELMER PRO mérésadatgyűjtő rendszerbe küldhetőek és ott megjeleníthetőek, analizálhatóak. Biztosítva, hogy a megfelelő személyek azonnal értesüljenek a hőmérsékleti anomáliákról.

Az ATE sorozatú vezeték nélküli hőmérsékletszenzort az NB/T 42086-2016 szabvány vezeték nélküli hőmérsékletszenzor eszközökre vonatkozó műszaki követelményeinek megfelelően fejlesztették ki. Ezek az érzékelők bárhol telepíthetők a kapcsolóberendezésben, ahol hő keletkezik. A vezeték nélküli adatátviteli technológia segítségével a hőmérsékleti adatok valós időben küldhetők egy távoli vevőegységre, amely ezután továbbítja az adatokat (IP kommunikáció) a TELMET PRO mérésadatgyűjtő rendszerbe.

Az adatátvitelhez szükséges egy vezeték nélküli hőmérséklet adó-vevő, amely 433 MHz frekvencián működik, és fogadja az ATE100, ATE200, ATE400 vezeték nélküli hőmérsékletszenzorok jeleit. Ezután továbbítja az adatokat a TELMET PRO mérésadatgyűjtő rendszerbe. Az ATE sorozat hőmérsékleti adó-vevő akár 240 hőmérsékleti pontot képes kezelni.

AKIKKEL EGYÜTT DOLGOZUNK

Büszkék vagyunk arra, hogy partnereink bennünket választottak. 

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

Amennyiben kérdése van vagy tájékoztatást szeretne kapni szolgáltatásainkról, keressen bennünket! Ajánlatkérés esetén kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

KACSOLAT

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot, hogy segíthessünk Önnek! Kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot. 

© 2024 Készítette a TT Marketing Stúdió